Spring naar inhoud

KORTE INHOUD VAN DE BASISARTIKELEN

Bloemenkrans op het water

 

In de categorie “Artikelen: bewustzijn en je goed voelen” van deze website zijn 11 basisartikelen opgenomen, exclusief deze.                                             

 

Je kunt in dit artikel de korte inhoud van elk artikel vinden. Het is raadzaam om eerst de basisartikelen te lezen voor je andere artikelen uit de andere categorieën leest. Maar aan jou is natuurlijk de keus. 

Ook vertel ik  je nog wat meer over mijn drijfveren om deze artikelen te schrijven en wat ze voor jou kunnen betekenen.

De artikelen

Inhoudsopgave

In de eerste plaats ben ik artikelen voor deze website gaan schrijven om datgene te delen en door te geven wat ik van anderen, middels studie en in mijn leven heb geleerd.

Ik ben een life- en spiritueel coach met als doel bewustzijn en een goed gevoel bevorderen. Als je op een punt in je leven bent gekomen waarop je even vastzit, kunnen mijn artikelen je helpen voor meer inzicht. Maar vooral ook is het de bedoeling dat je met wat je hebt gelezen en geleerd aan de slag  gaat. Uiteindelijk gaat het erom de inzichten, tips en oefeningen in de praktijk toe te passen.

Ook kunnen bepaalde artikelen je troost bieden als je het moeilijk hebt. Er worden tips gegeven hoe met moeilijke situaties en verdriet om te gaan.

Het  lezen van boeken kan je ook veel leren en inzichten geven. In mijn artikelen zal ik dan ook in sommige gevallen naar goede boeken verwijzen.

De basisartikelen: een basiscursus

De basisartikelen gaan over onderwerpen die voor jou de basis kunnen zijn om met handvatten en inzichten voor meer bewustzijn aan de slag te gaan. En om steviger, krachtiger en gelukkiger in het leven te staan.

Je kunt deze artikelen zien als een basiscursus die je verder helpen om meer vat op je leven te krijgen. Je kunt aan jezelf gaan werken met behulp van de tips en oefeningen.

Als je mijn artikelen leest, kun je zelf ook inzichten krijgen die heel waardevol kunnen zijn. Besteed aandacht aan die inzichten, ze zijn belangrijk. Schrijf ze eventueel op.

Het is heel goed om de basisteksten van tijd tot tijd te herlezen. Helaas kan er ook van alles weer “wegzakken”. Het is belangrijk dat wat je leert uit deze artikelen blijft toepassen en herhalen. Op een bepaald moment gaat het "vanzelf" en is het in je “systeem” is opgenomen.

Hieronder volgt het overzicht van de artikelen met een korte inhoud.

De basisartikelen op een rijtje

 1. Keuze voor je goed voelen

In heel wat situaties waarin je rot voelt kun je voor een beter gevoel kiezen. Dit klinkt je misschien onmogelijk in de oren, maar toch kan het!  Je moet er zeker wel wat voor doen.

Er wordt een oefening gegeven waarmee je direct aan de slag kunt. Stel je eens voor dat je steeds beter leert om je goed te voelen in plaats van rot. Wat een bevrijding!

Klik hier als je het artikel wilt lezen!

 1. Bron van innerlijk geluk

Je hebt een Bron van innerlijk geluk in jezelf waar je alle kracht uit kunt putten die je nodig hebt. Dit geluk is alleen te vinden in jezelf, niet buiten jezelf. Vaak klampen mensen zich vast aan schijngeluk.

Je kunt pas echt gelukkig zijn als je in de eerste plaats van jezelf houdt. Lees de tips hoe je je Bron van geluk weer kunt aanboren. Een Bron die er altijd al is geweest, maar waarvan men zich vaak niet bewust is.

Klik hier als je het artikel wilt lezen!

 1. Van jezelf houden

Vaak vinden mensen het arrogant klinken als je zegt dat je van jezelf houdt, maar dat is het zeker niet. Van jezelf houden is een belangrijke basis om je goed te voelen en bewuster te leven. Om in vreugde te leven.

Het is niet altijd makkelijk om van jezelf te houden. Lees over de valkuilen die er zijn op dit gebied en wat je kunt doen om steeds beter van jezelf te houden.

Klik hier als je het artikel wilt lezen! 

 1. Positief denken: een enorme kracht om je beter te voelen

     ..Denk positief! Weg met de spinnenwebben in je hoofd!

Je hebt vast wel eens gehoord van de kracht van het denken. Het denken kan zowel negatief als positief worden gebruikt. Als je negatief denkt, kun je je daar heel ellendig onder gaan voelen. Zelfs kun je er ziek door worden!

Leer positief te denken voor je eigen geestelijke en lichamelijke gezondheid. Bovendien is het aangenaam voor je omgeving. Er worden verschillende handvatten gegeven om zoveel mogelijk positief te gaan denken.

Klik hier als je het artikel wilt lezen!

 1. Bewust denken en luisteren naar intuïtie en ingevingen

Gedachten lijken soms een heel eigen leven te leiden zonder dat je daar controle over hebt. Je denkt dan onbewust. Om steeds bewuster te leven, maar ook voor een beter gevoel is het bewust denken een must. Je kunt jezelf hier in trainen.

Verder kun je steeds beter leren om je zuivere intuïtie en ingevingen te herkennen. Hier wordt dieper op ingegaan.

Klik hier als je het artikel wilt lezen!

 1. Ademhaling: basis van leven

Je bent je er meestal niet van bewust dat je ademt, het gaat vanzelf. Je  hoeft er niets speciaals voor te doen. Helaas ademen mensen niet altijd op de juiste manier. Een goede ademhaling is nodig voor je lichamelijke gezondheid en een bewuster leven.

Er worden in dit artikel ongewenste gevolgen van een slechte ademhaling beschreven en tips gegeven voor een betere ademhaling. Ook deel ik een ervaring die ik heb gehad tijdens een auto-ongeluk die mijn ademhaling betreft .

Klik hier als je het artikel wilt lezen!

 1. Meditatie: een goede basis voor de dag

Elke dag mediteren is heel erg goed voor lichaam en geest. Het brengt zoveel rust. De voordelen van mediteren en het verschil van een passieve en een dynamische meditatie  worden besproken.

Er wordt aandacht geschonken aan het loslaten van je gedachten met behulp van je ademhaling tijdens de meditatie. Bovendien kun je gelijk aan de slag met een mix van een passieve en een dynamische meditatie.

Klik hier als je het artikel wilt lezen!

 1. Affirmeren en visualiseren

Er wordt uitgelegd wat het verschil is tussen affirmeren en visualiseren. Net zoals het denken kun je negatief en positief affirmeren/visualiseren. Het zijn krachtige hulpmiddelen om je onderbewustzijn positief te (her)programmeren.

Je krijgt een oefening en een voorbeeld om mee aan de slag te gaan.

Klik hier als je het artikel wilt lezen!

Weg en bergen
                 .........     Tijdens een visualisatie verplaats je je waarheen je maar wilt
 1. In het hier-en-nu zijn

Om bewust te zijn, bewust te leven is het belangrijk dat je met je aandacht in het hier-en-nu bent en blijft. Dat je met je aandacht daar bent waar je op dat moment bent.

Vooral ons denken haalt ons uit het hier-en-nu. Het brengt ons naar verre oorden, maar juist niet waar we onze gedachten op zouden moeten richten. Ook het gejaag in ons leven, het gehaast zorgt ervoor dat we niet in het hier-en-nu zijn. Er worden tips en een oefening gegeven.  

Klik hier als je het artikel wilt lezen!

 1. Omgaan met angst/de vecht-of-vluchtreactie

Wat men met een vecht-of-vluchtreactie bedoelt, wordt in dit artikel uitgelegd. Een vecht-of-vlucht reactie kan heel natuurlijk zijn. Maar meestal is hij in onze tegenwoordige tijd nutteloos en blokkeert ons.

Er worden tips gegeven hoe je beter met angst kunt omgaan. Maak angst tot je vriend i.p.v. dat hij een tegenstander is. Niet durven, toch doen!

Klik hier als je het artikel wilt lezen!

 1. Je goed voelen is niet afhankelijk van een ander of van je situatie

Je kunt lezen over de prachtige werking van bovenstaande affirmatie. Maar eerst moet je hem goed begrijpen. Ik leg hem op een duidelijke manier uit. Als je hem bewust gebruikt, kan deze affirmatie je helpen om steeds krachtiger te worden en voor je innerlijk geluk veel minder afhankelijker van anderen te zijn.

Je kunt door het bewust  gebruik van deze affirmatie ook beter leren omgaan met je emoties en moeilijke situaties.

Klik hier als je het artikel wilt lezen!

Een goede basis voor bewust zijn en je goed voelen

Om bewuster te leven en te kiezen voor je beter voelen is niet iets wat je met het knippen van je vingers voor elkaar krijgt. Meestal is het hard en met doorzettingsvermogen aan jezelf werken.

Je bent een mens die door opvoeding, verkeerde zelfbeelden en gedragspatronen is geconditioneerd. Je kunt niet van jezelf verwachten dat het je lukt om in even tijd totaal te kunnen veranderen. Hoewel…. er zijn uitzonderingen.

Houd altijd in gedachten dat er situaties in het leven zijn die je heel erg kunnen raken, die je ongelooflijk verdrietig maken. Dit hoort ook bij je leven als mens. Maar je kunt er veel bewuster en meer in rust mee leren omgaan. Ook kun je je sneller weer beter voelen en verder met je leven gaan als je toepast wat je uit de basisartikelen kunt leren.

Met deze basisartikelen kun je een goede basis leggen voor meer levensvreugde als je er serieus en volhoudend mee aan het werk gaat.

Het is raadzaam om niet alle artikelen snel achter elkaar te lezen. Laat ruime pauzes tussen het lezen van de artikelen zijn. Op die manier kun je rustig de inhoud van een artikel op je laten inwerken en in de praktijk toepassen. Want daar gaat het immers om: de praktijk.

Ik wens je heel veel succes en alle levensgeluk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Chat openen
Scan de code
Hallo,
Ik ben Ineke van bewustzijnenjegoedvoelen.nl. Graag wil ik je adviseren, bijstaan waar nodig en naar je luisteren als je daar even behoefte aan hebt.
Wil je meer weten, stel gerust je vraag...