Spring naar inhoud

Blog

Bloemenkrans op het water

 

In de categorie “Artikelen: bewustzijn en je goed voelen” van deze website zijn 11 basisartikelen opgenomen, exclusief deze.                                             

 

Je kunt in dit artikel de korte inhoud van elk artikel vinden. Het is raadzaam om eerst de basisartikelen te lezen voor je andere artikelen uit de andere categorieën leest. Maar aan jou is natuurlijk de keus. 

Ook vertel ik  je nog wat meer over mijn drijfveren om deze artikelen te schrijven en wat ze voor jou kunnen betekenen.

...lees verder "KORTE INHOUD VAN DE BASISARTIKELEN"

Er zijn mensen die vinden dat sorry zeggen meer dan voldoende is en denken dat ze weer verder kunnen op de oude voet. Soms zelfs alsof er niets is gebeurd. Maar er is wel degelijk wat gebeurd en daar kan de ander nog last van hebben.

Sorry zeggen blijkt niet altijd voldoende te zijn om bijvoorbeeld een gemaakte fout recht te zetten.

In de natuur vind je rust... wat je ook innerlijk beroert
...lees verder "SORRY ZEGGEN"

Afbeelding bij "Wachten op je ex-partner of verder gaan met je leven?": een volle maan met een berg half in het donker
..           Altijd verdrijft het licht de duisternis!

Wachten op de terugkeer van je ex of verder gaan met je leven? Is je huwelijk of relatie op de klippen gelopen en zit je nu zonder partner, met wel of geen kinderen? Heb je de hoop of het gevoel dat hij of zij toch nog terug zal komen, maar wacht je al een tijdje?

...lees verder "WACHTEN OP DE TERUGKEER VAN JE EX?"

Ben jij iemand die altijd aan iemands verwachtingen wil voldoen?  Heb je je wel eens afgevraagd of dit wel altijd even goed is voor jezelf? Dat woordje altijd is heel belangrijk in de vorige zinnen. Dat betekent vaak dat je ook aan verwachtingen wilt voldoen al komt dit je niet goed uit of omdat je daar eigenlijk geen zin in hebt. Herken je jezelf?

...lees verder "AAN VERWACHTINGEN VOLDOEN"
Een vastgeketende uil
Wees wijs en laat je niet vastketenen door anderen met al hun verwachtingen

Ben jij iemand die altijd aan iemands verwachtingen wil voldoen?  Heb je je wel eens afgevraagd of dit wel altijd even goed is voor jezelf? Dat woordje altijd is heel belangrijk in de vorige zinnen. Dat betekent vaak dat je ook aan verwachtingen wilt voldoen al komt dit je niet goed uit of omdat je daar eigenlijk geen zin in hebt. Herken je jezelf?

...lees verder "AAN VERWACHTINGEN VOLDOEN"

2

Boom op een rots, geworteld zijn ondanks twijfels
Ondanks twijfels geworteld zijn als een boom op een kale rots

Als je vol zit met twijfels en je vaak niet weet wat te kiezen, lees dan eens verder.  Kiezen tussen twee banen, tussen wel of niet een huis kopen, tussen wel of niet voor jezelf kiezen kan heel lastig zijn als je steeds blijft twijfelen. Maar ook als je bijvoorbeeld twijfelt of iemand de waarheid spreekt…

...lees verder "ALS JE VOL ZIT MET TWIJFELS"

Tekst bij Beter omgaan met Jaloezie: torentje met gesloten venster op heuvel
Bij heftige jaloezie zijn "vensters" gesloten en zit je opgesloten

Wat een snerpende pijn kan jaloezie geven en je leven tijdelijk vergallen. Jaloezie is moeilijk te hanteren, maar toch… machteloos naar je eigen jaloezie kijken en er verder niets mee kunnen doen is wel erg frustrerend en pijnlijk. Wil je weten hoe je beter met jaloezie kunt omgaan, lees verder!

...lees verder "BETER OMGAAN MET JALOEZIE"

Afbeelding bij geschonden vertrouwen: een musje dat op een mat staat, een deur is open, het is één en al vertrouwen
Herwin je vertrouwen als dit musje dat naar binnen dribbelt

Geschonden vertrouwen kan een mens diep raken en voor altijd een litteken veroorzaken. Dit artikel is een vervolg op het artikel “ De kracht van vertrouwen”. Het is geweldig als je vertrouwen  hebt, maar wat te doen als je vertrouwen geschonden wordt.

In dit artikel kun je lezen over vertrouwen dat op verschillende manieren geschaad kan zijn, hoe je hier bovenop kunt komen en hoe het vertrouwen weer te herstellen.

...lees verder "GESCHONDEN VERTROUWEN"

4

Afbeelding bij De Kracht van Vertrouwen: Een tunnel met aan het eind een poort van licht
Er is altijd licht aan het eind van de tunnel

“Vertrouwen hebben” wat voor betekenis heeft dat voor de mens?  In wie of in wat stellen we vertrouwen? Waar heb jij vertrouwen in? Vertrouwen kan een drijvende kracht zijn die voor jou een positieve wending aan je leven kan geven. Als je meer vertrouwen hebt, betekent dat o.a. meer rust.

...lees verder "DE KRACHT VAN VERTROUWEN"

4

Sneeuwlandschap met op achtergrond een bergtop: de natuur heelt
Laat je helen door in de natuur te zijn

De natuur heelt op wonderbaarlijke wijze. Als je je niet goed voelt, verdrietig bent ga dan de natuur in. Maak een boswandeling, ga naar het strand etc. Je kunt je er een stuk beter door gaan voelen. Maar ook dieren kunnen je helen. En wat dacht je van de mens….

...lees verder "DE NATUUR HEELT"

Afbeelding bij de tekst "Een vers over hoe positief om te gaan met het coronavirus": op een rots groeit een groene plant, onderaan stroomt water

In een vers heb ik geschreven over hoe positief om te gaan met het coronavirus met een paar bespiegelingen. Het Coronavirus heeft toegeslagen en is er de oorzaak van dat het actieve leven van de mensheid voor een groot deel is stil gelegd. Opeens is niets zeker meer en mensen vragen zich af hoe het nu verder moet.  Ik hoop dat het vers en de bespiegelingen mogen bijdragen tot meer acceptatie en inzicht. Dat het een weg mag wijzen hoe hiermee om te gaan.

Op een schrale bodem kan ook iets moois groeien

...lees verder "EEN VERS OVER OMGAAN MET HET CORONAVIRUS"

Water dat stroomt langs groen overhangende rotsen
Als het water zijn, het accepteert alles wat het tegenkomt onderweg

Acceptatie in plaats van verzet  kan een bevrijding voor je zijn als de omstandigheden in je leven even heel anders zijn dan jij zou willen. Door je te verzetten ga je je alleen maar ellendig voelen. Lees verder hoe je makkelijker situaties, maar ook gedrag van mensen kunt accepteren en je je daardoor een stuk beter gaat voelen. 

...lees verder "ACCEPTATIE IN PLAATS VAN VERZET"
Chat openen
Scan de code
Hallo,
Ik ben Ineke van bewustzijnenjegoedvoelen.nl. Graag wil ik je adviseren, bijstaan waar nodig en naar je luisteren als je daar even behoefte aan hebt.
Wil je meer weten, stel gerust je vraag...