Spring naar inhoud

WACHTEN OP DE TERUGKEER VAN JE EX?

Afbeelding bij "Wachten op je ex-partner of verder gaan met je leven?": een volle maan met een berg half in het donker
..           Altijd verdrijft het licht de duisternis!

Wachten op de terugkeer van je ex of verder gaan met je leven? Is je huwelijk of relatie op de klippen gelopen en zit je nu zonder partner, met wel of geen kinderen? Heb je de hoop of het gevoel dat hij of zij toch nog terug zal komen, maar wacht je al een tijdje?

De breuk had een oorzaak

Inhoudsopgave

Dat jullie uit elkaar zijn gegaan had een oorzaak. Je ex-partner heeft misschien een ander ontmoet waar hij/zij verder mee wilde gaan. Dat is heel moeilijk te verwerken als je nog steeds van die ander houdt. Je ex-partner bouwt een heel nieuw leven op met een ander, terwijl jij alleen zit met al je verdriet. En de hoop dat hij er wel achter komt dat het bij die ander ook niet ideaal is en toch weer bij je terugkomt.

Het kan ook zijn dat je ex-partner niet meer van jou hield of dat jullie te ver uit elkaar waren gegroeid. Je ex wilde geen relatie meer zonder die basis van liefde en begrip die jullie in het begin wel hebben gehad. Dat is ook heel pijnlijk als je nog steeds van je hem/haar houdt.

Breuk waar je niet voor hebt gekozen

Wat ook de oorzaak was, de breuk was tegen je zin in, anders zat je niet meer te wachten. Tenzij jezelf de breuk hebt veroorzaakt en er later achter bent gekomen dat je dat beter niet had kunnen doen. Je wilt hem/haar weer terug, maar je kunt de breuk niet meer herstellen. Je ex-partner wil jou niet meer terug.

Jij bent nu degene die wacht in de hoop dat je ex zich nog bedenkt en toch nog weer opnieuw een relatie met jou wil beginnen. Maar je ex komt nog steeds niet terug en gaat verder zonder jou. Besef dat je de liefde die misschien eerst heel groot was tussen jullie, later niet meer kunt afdwingen als die ander niet meer voor een relatie met jou kiest.

Misschien ben je nog steeds verliefd op je ex-partner en is die verliefdheid nog eens versterkt na de breuk. Maar dat zal je niet verder helpen. Het zal je eerder nog verder in de put trekken.

Kijk eens naar jezelf in hoeverre je emotioneel nog afhankelijk bent van je ex-partner. Ik raad je aan om het artikel “Je goed voelen is niet afhankelijk van een ander of je situatie" te lezen. Klik hier!

Afbeelding bij "Wachten op terugkeer van je ex-partner of verder gaan met je leven?": viaduct bij Dinan, Frankrijk
>>                              Steek de brug over, laat het oude leven achter je!

Hoeveel ruimte neemt het wachten op de terugkeer van je ex je leven in beslag?

Heb je allerlei scenario’s in je hoofd van de terugkeer van je ex-partner? Zijn het merendeel van je gedachten aan hem of haar gewijd?  Kijk je vaak naar buiten, ren je naar de telefoon als die gaat in de hoop dat het je ex is? Ga je bewust ergens heen om een glimp van hem/haar op te vangen?

Word jezelf eens bewust van hoeveel tijd de  hoop op terugkeer van je ex-partner je leven in beslag neemt. Beter gezegd: je laat het je leven in beslag nemen. En kijk er eens naar hoe het je leven beïnvloedt en je depressief maakt, omdat het maar steeds niet gebeurt.

Waarom wachten op de terugkeer van je ex en heb je nog steeds hoop ?

Een belangrijke reden kan zijn dat je nog zoveel van die ander houdt. Nog verliefd op diegene bent. Maar hoeveel is het je waard om maar te blijven hopen en wachten? Je wacht en wacht, maar het blijkt steeds weer voor niets te zijn.

Kijk eens in hoeverre je jezelf hiermee blokkeert. Stel jezelf eens heel voorzichtig de vraag of het nog wel de moeite waard is om op hem/haar te wachten hoeveel je ook nog van die ander houdt. Lees ook eens het artikel "Van jezelf houden".

Door al die gedachten, al die hoop, al die verlangens en heftige emoties, sta je als het ware stil. Je ziet ook geen andere mogelijkheden voor een nieuw leven. Je bent alleen met al je verdriet en je hebt nog dat beetje hoop waaraan je je vastklampt. Zo kom je niet verder, want er is geen ruimte voor andere mogelijkheden.

Als je de hoop loslaat en verder gaat met je leven

En als je nu eens de hoop loslaat? Je stopt met het wachten op de terugkeer van je ex? Misschien een schrikbeeld om dat laatste beetje hoop nog te laten varen. Dat lijkt alsof je helemaal geen houvast meer in je leven hebt. Als dat zo is, dan zoek je het geluk buiten jezelf, niet in jezelf waar juist de Bron van werkelijk geluk ligt. Lees ook eens het artikel "Bron van geluk".

Als je de hoop loslaat, ontstaan er vanzelf nieuwe mogelijkheden. En jawel, misschien wel een nieuwe, leuke en aardige vriend/vriendin. Daar sta je dan weer meer open voor en kunnen zich nieuwe mogelijkheden voordoen. Je kunt er voorzichtig weer aan gaan denken om opnieuw een toekomst met een ander op te bouwen.

Afbeelding bij "
...                                              r Ruimte voor nieuwe mogelijkheden

Of misschien helemaal eerst geen relatie, maar je leven nieuwe impulsen geven, in je uppie. Dat kan ook heel leuk en inspirerend zijn en goed voor je zelfvertrouwen. Je kunt een nieuwe vriendenkring opbouwen die door je relatie misschien wel was geslonken.

Er zijn tig mogelijkheden, ga op onderzoek uit wat je met je leven kunt doen nu jij alleen kunt beslissen wat voor koers je wilt varen.

Hoe laat je de hoop op de terugkeer van je ex-partner los?

Door niet meer te hopen is makkelijk gezegd. Je koestert zelfs misschien al jaren hoop. En dan is het een patroon geworden dat je dient te doorbreken.

Zoek in de eerste plaats afleiding ook al heb je helemaal nergens zin in. Ga naar buiten, zoek de natuur op. Als je in de natuur bent, werkt dat helend. Praat met anderen, lees goede, inspirerende boeken die je uit de put kunnen helpen. Luister naar goede muziek. Zoek een nieuwe, uitdagende hobby...

Affirmeer dat je verder wilt met je leven, dat hopen zinloos is, want in dit geval blokkeert het je levensader. Wil je meer weten over affirmeren, klik dan hier.

Denk positief, je kunt hem/haar loslaten. Echt waar, maar je moet het ook echt willen, er echt voor kiezen. Denk zoveel mogelijk aan jezelf en niet meer aan je ex!

Het verlies verwerken

Maar geef ook je verdriet, het verlies van de relatie met je ex-partner een plek. Als het je soms teveel wordt qua emoties, laat dan de pijn zijn, maar blijf er niet inhangen. Ga weer verder. Huil zolang het je oplucht, maar laat het je verdriet niet voeden. Zorg ervoor dat je na een fikse huilbui weer de draad oppakt. Zorg voor voldoende afleiding.

Je leven hoeft niet stil te staan na een scheiding

Het verdriet om het verlies van je relatie, je partner heeft tijd nodig om te verwerken, maar… ga dan wel weer verder en blijf geen valse hoop koesteren. Je ex heeft gekozen voor een leven zonder jou. Jij bent het waard om weer een prachtig leven te hebben! Geef jezelf die kans!

Afbeelding bij "Wachten op je ex-partner of verder gaan met je leven?": gele gazania's
..           Geef jezelf een prachtige bos met bloemen, pluk hier het idee

Ga weer positief denken, onderneem van alles. Geef jezelf een bloemetje! Geniet weer van het leven. Het zal wat tijd kosten, maar als je daar werkelijk voor kiest, dan kun je het! Dan pak je je leven weer op!

Heb je behoefte aan een gesprek voor wat extra ondersteuning? Ik wil je graag verder helpen. Klik hier om contact met me op te nemen!

*Hieronder kun je een reactie geven op dit artikel! Daarmee doe je me een groot plezier. Dankjewel! .   

*Als je een blijk van waardering in € wilt geven voor de artikelen, klik dan hier . Hartelijk dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Chat openen
Scan de code
Hallo,
Ik ben Ineke van bewustzijnenjegoedvoelen.nl. Graag wil ik je adviseren, bijstaan waar nodig en naar je luisteren als je daar even behoefte aan hebt.
Wil je meer weten, stel gerust je vraag...