Spring naar inhoud

OVER MIJ

Afbeelding bij Over mij: Bugarach op de achtergrond, Ineke op de voorgrond

 

Leuk dat je deze pagina bezoekt en dat je iets meer over mij te weten wilt komen. Graag wil ik me even voorstellen. Mijn naam is Ineke van Barreveld en ik ben van het bouwjaar 1954. Ik ben moeder van vier heel lieve kinderen, vier prachtige kleinkinderen en getrouwd met een schat van een man.

Zoektocht naar onze oorsprong

Inhoudsopgave

Als jong meisje was ik al heel erg  geïnteresseerd in spiritualiteit. Ik kan me nog goed herinneren dat ik op catechisatie de dominee met vragen bestookte. Ik was heel nieuwsgierig in het niet waarneembare. Toen ik wat ouder was, dook ik in de boeken die gingen over spiritualiteit. Later ging ik ook mediteren en hield me bezig met o.a. energetische heling.

Mijn zoektocht naar onze oorsprong, de zin van ons bestaan en hoe bewuster te leven is altijd een belangrijke drijfveer in mijn leven geweest. Ik kreeg (en krijg) op bepaalde momenten in mijn leven belangrijke inzichten die later universele waarheden bleken te zijn. Maar ze waren dan wel persoonlijk als het ware “herontdekt”. Waarheden die voor iedereen gelden, voor jou en voor mij.

Ik zal nooit durven zeggen dat ik DE Waarheid ken. Zou het lef niet hebben. Volgens mij lopen er vele wegen naar Rome en komen we uiteindelijk allemaal in Rome aan. Of je nu wilt of niet. Alleen de één zal wat langer onderweg zijn dan de ander. Ik ben ervan overtuigd dat er zich veel meer tussen hemel en aarde bevindt dan wij kunnen vermoeden en waarnemen. Er is een drijvende kracht/energie in jou, in mij, in alles. Je mag het God, Allah, de Bron of het Universum noemen. Het maakt niet uit, het IS.

Schrijven

Als tiener ben ik al begonnen met schrijven en daar ben ik nooit echt mee gestopt. Vooral dagboeken was een dagelijkse verslaving. Om het schrijven ben ik in de eerste plaats  Nederlands gaan studeren. Ik deed de MO-a opleiding Nederlands te Tilburg en ik kwam uiteindelijk voor de klas terecht. Jarenlang heb ik met veel plezier Nederlandse les gegeven aan voornamelijk vluchtelingen. Tot ik naar Frankrijk verhuisde.

Afbeelding bij Over mij: Roquefixade en pad
Welk pad je ook neemt... Welk pad je ook neemt... het zijn allemaal ervaringen

Dalen

Het leven is niet altijd makkelijk en leuk. Al zouden we graag willen dat het altijd mooi is en dat de zon schijnt. Hoewel… zouden we dat dan nog wel zo waarderen? Dualiteit zorgt voor het verschil en voor een schakering van ervaringen: de donkere en de lichte.

Het maakt niet uit waar je woont: in Nederland, Frankrijk, Amerika of Azië. Overal heb je te maken met jezelf en met anderen en raak je in situaties die soms helemaal geweldig zijn of  heel vervelend, moeilijk en pijnlijk.

Over die moeilijke en pijnlijke situaties kan ik meepraten. Ik heb nog wel eens in een dal gezeten en dacht er nooit meer uit te komen.

Geleerd van de dalen

Eigenlijk ben ik ergens ook wel dankbaar voor die dalen, hoewel het er nogal donker was. Maar ik heb er veel geleerd.

In die dalen ontdekte ik  dat ik me nogal eens een heel zielig slachtoffer voelde. En dat gevoel verzwakte me. Ik werd me bewust van mijn slachtofferrol en dat was een belangrijke ontdekking. Als je je eenmaal ergens van bewust bent, kun je je er immers ook voor kiezen er iets aan te doen. En dat deed ik, want ik wilde niet langer meer in dalen blijven rondhangen.

Ik ging weer bergen beklimmen. Heerlijk. Ik heb van mooie uitzichten kunnen genieten. En belandde ik toch weer in een dal, dan klom ik er veel sneller weer uit en wist dat na regen de zon weer lekker gaat schijnen. .

Dit is een heel belangrijke les in mijn leven geweest. Zo zijn er nog veel meer geweest waarvan ik heb geleerd en die ik nu ook  kan gebruiken voor anderen.

Ik had me een slachtoffer gevoeld, maar vond ook van mezelf dat ik lang niet altijd even goed had gehandeld. Vooral als jonge meid en moeder. Ik verweet mezelf van alles. Tot ik ontdekte dat Ik mezelf wel van alles kon blijven verwijten, maar daarmee kwam ik ook geen stap verder. Uiteindelijk heb ik ingezien dat ik beter mezelf kon vergeven, van mijn fouten kon leren en verder gaan.

Dit telt natuurlijk niet alleen voor mij, maar voor iedereen! Zelfverwijt is destructief en brengt een modderpoel van ellende. Dat ik heb geleerd van mijn fouten en mezelf heb vergeven was opbouwend en heeft me krachtiger gemaakt!

Afbeelding bij Over mij: bewolkte Montségur
De zon breekt altijd weer    De zon breekt altijd weer door de wolken heen!

Emigratie naar Frankrijk

Voor een groot deel van mijn leven was Nederland mijn thuisbasis. Mensen die gingen emigreren kon ik niet begrijpen. Als we op vakantie gingen had ik een beetje last van heimwee.

Maar toen we een huisje in Frankrijk kochten en na onze vakanties daar terug waren in Nederland kreeg ik sterke heimwee naar onze plek in Frankrijk. Het was nu andersom. Een mens kan veranderen...

Na lang en zwaar wikken en wegen zijn mijn partner, onze twee jongste kinderen en ik in 2007 geëmigreerd naar de prachtige Ariège in Frankijk. Helaas kon ik niet mijn familie en vrienden meenemen, de pijnlijke keerzijde van de medaille. Maar de drang en een innerlijke stem om hier te willen wonen was sterker dan te blijven zitten waar we zaten. Natuurlijk namen we onszelf mee en gingen we er niet vanuit dat we in Frankrijk het Paradijs zouden vinden.

Inmiddels wonen we hier al meer dan tien jaar met veel plezier. Nog steeds geniet ik  van de prachtige natuur om ons heen, de bergen die ons omringen.

Toen ik nog een jonge meid was, droomde ik van een mooi uitzicht op groen en bomen als ik aan het schrijven was en naar buiten keek. Als ik nu naar buiten kijk, zie ik heuvels en bos! Dit uitzicht heeft mijn dromen ver overtroffen.

Telefonische hulpverlening

We hadden ons huis gekocht in een echt gezellig, Frans quartier. Daar ben ik gestart met telefonische hulpverlening. Als life- en spiritueelcoach heb ik dit werk met heel veel compassie en liefde gedaan. Voor mij was het ook een belangrijke ervaring.

Als telefonisch consulent waarbij de klant anoniem blijft en zich zonder voorbehoud kan uiten, is het prachtig om vaak te zien dat degene die heeft gebeld weer op een positieve manier verder kan.

Certificaten en diploma

In Frankrijk heb ik mijn diploma Lifecoach behaald. Dit was een interessante cursus en een mooie aanvulling op wat ik al wist.

Ook heb ik me op energieheling toegelegd, zowel in Nederland als in Frankrijk. Ik heb de certificaten voor Touch for Health, Therapeutic Touch en Quantum Touch behaald.

Ernstig ongeluk

In 2016 heb ik met mijn zoon een heel zwaar auto-ongeluk gehad dat wij hebben overleefd, maar niet de twee jonge mensen waarmee we in botsing zijn gekomen. Het was vreselijk.

Het ongeluk heeft een diep spoor getrokken. Ik heb 5 weken in totaal in het ziekenhuis gelegen met allerlei breuken en complicaties. Mijn zoon was na 6 dagen weer thuis, twee operaties aan zijn gezicht achter de rug.

Na het ongeluk volgde een heel erg moeilijk jaar. Vooral omdat ik me niet krachtig voelde. Ik nam me dat zelf kwalijk. Niets leek te werken van wat ik in mijn leven had geleerd: vertrouwen hebben, vanuit je kracht zijn, positief denken etc. Alles leek weggeslagen. Er was pijn, verdriet, onmacht en lichamelijke beperking.

Achteraf, nu ik me weer goed voel en ben genezen, heb ik ingezien dat ik het me vooral moeilijk heb gemaakt, omdat ik mezelf  kwalijk nam niet krachtig te zijn. Dat mocht ik niet van mezelf. Ik moest ondanks alles krachtig zijn, net zoals al die andere mensen die vreselijke dingen meemaakten.

Boodschap

Als ik na het ongeluk mezelf had geaccepteerd zoals ik me geestelijk en lichamelijk op dat moment voelde, had ik het een stuk makkelijker gehad.

Wat ik je graag wil meegeven is dat als je soms niet zo tevreden bent met jezelf, je vindt dat je veel beter kunt  etc., je jezelf maar gewoon accepteert hoe je op dat moment bent. Dat geeft zoveel meer ruimte! En vanuit die ruimte van zelfacceptatie kun je zien wat je wilt en kunt veranderen aan jezelf.

 

Chat openen
Scan de code
Hallo,
Ik ben Ineke van bewustzijnenjegoedvoelen.nl. Graag wil ik je adviseren, bijstaan waar nodig en naar je luisteren als je daar even behoefte aan hebt.
Wil je meer weten, stel gerust je vraag...